Busy Busy

Den 1:a April har jag inlämning på tre saker, två stycken 600 ords uppgifter i communication practice och en 600 ords strategisk plan i events management. Jag är nästan färdig med min uppgifter i comms men den strategiska planen har jag lite mer ångest över för den ska baseras på det event vi ska göra och min tutorial grupp är sämst och vi har fortfarande inte helt bestämt vad vi ska göra och jag blir lite frustrerad... blää men men jag hoppas att det löser sig och att han kollar mer på hur man utformat sin plan än om den faktiskt ska följas på riktigt. Torsdagen kommer därför bli en lång dag i skolan.
Helgen ser jag verkligen fram emot nu.
  • På fredag blir det middag på en italiensk restaurang i Southbank med tjejerna
  • På lördag blir det nog att ha lite tjejkväll och dricka drinkar på Gordon Ramseys restaurang och sedan utgång
  • På söndag blir det att kolla på Australisk fotboll även kallad footy
kommer helt enkelt bli en super helg tror jag :)

Formula 1 Grand Prix

I söndags var det Formula 1 Grand Prix här i Melbourne. Jag, Bibi, Carro och Majsan bestämde oss för att gå dit :)
Det var mycket trevligt, massor av folk, strålande väder och snabba bilar
Bjuder på lite bilder från dagen, dock var det lite svårt att få bra bilder på bilarna eftersom vi stod lite taskigt till!
När vi kom så pågick något lexus celebrity race.
Sedan var det helikopter uppvisning, grymt coolt!
Sen började själva racet. Grymt snabba bilar men måste erkänna att stå upp i typ 90 min för att se bilar åka runt var väl inte sådär jättekul. hade nog varit roligare om vi hört kommentatorerna så man visste vad som hände.
När vi åkte hem så stannade vi till och tog lite kort på Melbourne by night!
Innan racet startade kom det ett Qantas flygplan flygande på låg höjd över publiken, lite läskigt var det. Ja det var väl lite om det. Var en kul upplevelse som man säkert aldrig kommer göra om.

English

Idag har det varit Swinburne study abroad expo då man skulle promota sitt universitet och utlandsstudier i allmänhet. Det var inte sådär jättekul. Bara för att vi inte hade en representant från skolan där fick man inget bord utan man fick typ bara gå runt och stå på olika ställen. Blev lite svårt att promota liksom. Men men det var några stycken som var intresserade av att åka till Sverige iaf^^
Efter det fikade jag med Eva (Evert) och sen pluggade jag lite innan jag skulle gå till en dam som skulle kolla igenom min uppgift och hjälpa mig med den akademiska engelskan och så. Gick hur bra som helst hon sa att jag hade jättebra engelska nästan lika bra som de som bor här. Hon sa att de fel jag hade var sådant som aussie studenter också har problem med. Så nu är jag nöjd och glad och hon trodde inte jag skulle ha några problem med att få höga betyg ;) haha se där jag. men i vilket fall som helst är det skönt att veta att man kan skriva en hyfsat bra engelska.
Blir nog ut och springa lite senare ikväll^^
Just det jag var ju på formula 1 grandprix igår också men jag ska göra ett inlägg om det när jag har lagt in bilderna på datorn så det får bli ikväll det!

Cloudy

Lite dåligt väder igen. Molnigt och så kommer det säkert börja regna, typiskt. Jag och Bibi hade ju tänkt att åka till brighton beach idag och checka läget men blev inget med det för kändes inte riktigt som strand väder.
Denna lördag gick jag upp klockan 8 för jag tyckte att jag behövde ut och springa lite. Så jag tog på mig träningskläderna och sprang iväg. tog det lite försiktigt för har haft lite ont i benhinnorna men idag gick det faktiskt bra och jag känner inget från dem. Kändes väldigt skönt att röra på fläsket efter gårdagens middag och mys med tjejerna. Det blev först indiskmat och sedan blev det både kakor, chocklad och glass... hmm mindre bra men sjukt gott var det.
Eftersom det inte blev någon strand idag satte jag igång en tvätt och jag kanske ska försöka mig på lite plugg har ju ändå tre saker som ska in nästa vecka. Är klar med en typ (bra finlir kvar), en har jag börjat lite på och en har jag inte börjat på alls förutom att tänka ;)
Ikväll blir det iaf middag med huset. Så jag, Mart och Majsan ska bjuda på köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt. Till efterrätt blir det paj och jag tror vi bestämmde oss för blåbärspaj. Det betyder i sin tur att vi måste ställa oss och göra köttbullar för det var tydligen inte tillåtet att gå till Ikea och köpa dem ;) haha. har aldrig gjort köttbullar i hela mitt liv men det ska säkert blir bra det här
XoXo

Thursday

Då har det blivit torsdag igen och ännu en vecka går mot sitt slut! Den här veckan har det väl inte hänt speciellt mycket om man säger så, har pluggat en hel del då jag nästa fredag har 3 inlämningar. Men helgen ser jag fram emot för då händer det en massa kul.
  • På lördag ska vi i huset har middag och alla ska göra något från sitt hemland och bjuda på. Efter det ska vi gå ut någonstans. Ska bli super kul :)
  • På söndag sen ska vi iväg och kolla på formel 1 Grand prix :) ska bli riktigt spännande och se.
Så denna helg borde bli en bra helg precis som alla andra helger. Ska väl försöka mig på lite plugg därimellan också^^
Nu är det dags att gå till skolan för en tutorial i professional communication practice och sedan blir det troligtvis lite simning efter det.
XoXo

My new life

Från och med idag börjar mitt nya liv, och med det menas att det inte ska bli lika mycket onyttigt ätande och mer rörelse.
Den senaste tiden har jag haft extremt svårt att stå emot alla frestelser i detta land. Finns alltid något gott att äta. Men nu ska det bli skärpning på detta. Kommer se ut som ett hus om jag inte skärper till mig. Så jag och några till av de svenska tjejerna har bestämt oss för att börja bli lite mer nyttiga och vi ska försöka peppa varandra och hålla oss ifrån godis och andra onyttigheter. Som tur är rör man på sig ganska mycket ändå eftersom man går en del och det är mycket backar i denna stad!
Ikväll blir det att ge sig ut och springa om det inte regnar allt för mycket. tydligen ska det vara dåligt väder denna vecka med en hel del regn men vi får väl se hur det blir med den saken. Skulle vara skönt för då kan jag verkligen koncentrera mig på skolan ett litet tag.
Sen måste jag bara säga att det är helt sjukt hur fort tiden går härnere. Har redan varit här i 1 och en halv måndad och nu är det bara tre kvar. Känns helt stört, hoppas bara att det är varmt och skönt när jag kommer hem sen :)

Shopping and Friday´s

Igår hade jag den äran att få åka ända bort till Lilydale... segt som vanligt. Efter jag slutade där tog jag tåget direkt in till stan där jag mötte upp Bibi och Sara. Vi gick runt och kollade i affärer och sedan när eva, malin och Martina kom in till stan åkte vi ut till Docklands där de har en DFO. Sjuuukt mkt shopping fanns det där. Så ja det blev att jag handlade lite. Jag köpte en klänning, en kjol, ett par leggings, ett linne och så köpte jag även ett par converse, har aldrig förut använd det men någon gång ska väl vara den första och så kostade de typ bara 350 spänn :).
Efter shopping åkte vi till Chapel street för att äta lite mat på Friday's. Det var super god mat, det blir nog att gå dit någon mer gång innan man åker härifrån :)
Jag har även bokat resa till Sydney nu ska också. Åker dit den 20 april och stannar till den 27:e :). Denna gång blir det i sällskap av Bibi, Martina och Malin! Ska bli så himla kul.
Nu ska jag göra mig iordning för snart ska Martina och jag gå och möta Bibi för lite mer shopping! Jag kommer vara pank när jag kommer hem känner jag, men å andra sidan har jag ju massa nya fina saker :)
XoXo

Everyday life

Nu är det verkligen dags att ta tag i skolan känner jag. Det är en aning svårt att koncentrera sig på skolan när det finns så mkt annat att göra i denna stad. Åka till en strand och sola är en utav dom sakerna man hellre gör än pluggar. Man vill ju bli brun och fin :)
Men både igår och idag har jag varit duktig och pluggat samtidigt som jag solat ;). Så nu har jag läst allt för denna veckas lektioner förutom till fredags lektionen men det ska jag nog hinna med, det är ju trots allt bara tisdag.
Har varit en förkyld nu ett tag också och hostat en massa, men börjar bli bättre nu och då ska jag börja röra på mig ordentligt. Jag ska börja simma minst en gång i veckan och sen gå ut och gå så ofta jag kan. Ska även försöka hitta någonstans där jag kan springa så jag slipper springa på asfalten.
Nu åter till plugget en stund och sen blir det mys kväll med te som vanligt tillsammans med mina svenskaflickor :)

Great Ocean Road

Nu är jag åter hemma  i mitt rum i Hawthorn efter fyra dagars road trip längs great ocean road!
Vet inte riktigt hur jag ska börja beskriva denna resa men kan ju börja med att säga resan var helt fantastisk:)
På torsdagen åkte vi från melbourne vid 13.30 kanske i vår stora bil med rum för 8. Nu skulle vi alltså åka på vänster sida samtidigt som vi skulle hitta ut ur melbourne men med Bibi vid ratten funkade det ju elegant. Under hela resan har Bibi och Malin kört bilen då dom var de enda som var 25 och det blev billigare om föraren var 25+. Vårt första stopp skulle bli Apollo bay och på resan dit hann vi se massa natur, hav, stränder, koalas, kängurus och en fyr.
Bjuder på några bilder. På bilden till höger är resegänget!


På fredagen var målet att ta oss till Warrnambool. På vägen dit stannade vi och gick en tur i regnskogen, solade vid en mycket fin strand, stannade och kollade på landskapet, tittade på de 12 apostlarna och vi hann även se london bridge. Hostlet vi bodde på denna natt var det värsta jag sett. Luktade verkligen skit i rummen. blää. hur som helst gick vi ut på kvällen mycket trevligt var det. Började på någon irländsk pub med live musik och sedan gick vi till andra sidan gatan till något mer nattklubbs aktigt!
12 Apostlarna och London bridge

På lördagen spenderade vi större delen av dagen på stranden i Warrnambool. Jag surfade för första gången i mitt liv. Dock bara en timme för vi hann inte mer då vi skulle åka vidare. Jag lyckades iaf att ställa mig på knä :) Men det var sjukt svårt det där men det får blev fler gånger. Efter en dag på stranden åkte vi vidare till Port fairy, endast tjejerna nu för killarna ville stanna kvar och surfa lite. I port fairy var det jazz och blues festival så vi gick runt lite där och åt lunch. Sen åkte vi tillbaka hämtade killarna och åkte till Port Campbell där sista natten skulle spenderas. Men innan vi lämnade våra grejer på hostlet åkte vi till apostlarna igen för att se dom i solnedgången! det var super fint, vi hade hoppats på att se pingviner men det blev inget med det tyvärr. På hostlet sen hade vi en barbeque. Vi gjorde en jätte god sallad, grillade känguru och nötkött och till detta hade vi även lite olika såser. Mums var det.
Surfing i Warrnambool och Apostlarna i solnedgång


På söndagen var målet att åka tillbaka till Melbourne och nu åkte vi inlands vägen hem och påvägen stannade vi och tittade på vattenfall och sedan åt vi mat i Colac.
Allt som allt har det varit en super härlig resa. (Förutom att jag har utvecklat ett agg mot tyskar)




Fler bilder kommer att komma upp på facebook sen :)

Semlor

Igår var det ju fettisdagen och som vanligt ska man ju äta semlor då! jag gjorde inte det men vi ska gå till svenska kyrkan idag istället och äta en semla namnam :)
Igår satt vi och planerade vår resa längs great ocean road så nu har vi bokat hostel i de städer vi ska sova :) jag längtar massor efter denna resa. Fyra dagar ska jag spendera längs great ocean road tillsammans med 5 andra svenska tjejer och 2 tyska killar. Tror resan kommer bli awseome.
Great ocean road


Vi ska bland annat kolla in de 12 apostlarna som ni ser på bilden. Vi ska se vattenfall, djur, natur, städer, stränder, kanske lite surfing!



Nu ska jag gå iväg till skolan för att skriva ut lite grejjer och äta pannkakor (gratis) innan lektionen :)

Yo-get-it

Alldeles i närheten av skolan ligger det en frozen yoghurt bar där man får ta yoghurt själv hur mkt man nu vill ha och vilken smak som helst, sen får man välja vilken topping man vill ha och sedan väger man det och så får man betala hur mkt det nu väger. Sen finns det en liten twist på detta för man ska nämligen gissa hur mkt man tror att det väger och gissar man rätt får man den gratis! Jag tycker detta är sjukt kul och det gör det alltid lite roligare att gå dit istället för till ngt annat ställe :)
Idag var jag där och köpte lite frozen yoghurt (orginal med chocolate pebbles) och jag VANN!!. Det vägde 150 gram och jag blev helt chockad över att jag gissade rätt och mitt i mitt chocktillstånd skulle det tas kort också...ingen anning om hur det kortet blev men tror jag lyckades få till ett lite leende :) det är inte så ofta jag vinner ngt så kände att det var värt att skriva i bloggen.
Kan ju även säga det att jag är sjukt hes idag. Imorse när jag vaknade kunde jag inte få ut ett ljud ur munnen. nu kan ja prata lite grann men jag låter som en kråka och ibland försvinner ljudet bort ;)

The beach

I lördags återkom det varma och fina vädret så vi gick ut och la oss i en park hela dagen och solade :). väldigt skönt var det och då och då rodde det förbi killar i en såndär lång båt med en skrikande gubbe längs fram ;) hahah
På kvällen blev det fest här i huset. Det var en rolig fest och tror nog att alla blev lite för fulla! Det tråkiga var att alla som bor i huset inte dök upp så det var väl hälften kanske och det var den hälften som man ändå ser och pratar med ofta. Man hade ju gärna velat träffa de andra personerna men det får väl bli en annan gång då.
Idag= bakisdag= stranden, sol, bad, mat, glass och mys med vänner :) var en helt fantastisk dag helt enkelt.
Imorgon ska mitt nya sundare liv börja hade jag tänkt. Jag, Malin och Martina ska gå och simma så det ska bli skönt och nu måste jag verkligen komma in i lite rutiner så man får in träning på schemat :)
xoxo

Night market

I tisdags var vi ute på Hawthorn hotel! Det var ett trevligt ställe med mycket folk. Tydligen är det tisdagar som studenterna går ut i Hawthorn så vi passade på att kolla läget denna kväll. Det var en rolig kväll och jag har nästan lärt mig dricka öl också, de ni. För öl är billigt att dricka ute och även cider men det är en del som tycker att jag ska lära mig dricka öl så det är väl lika bra att försöka ;).
Igår (onsdag) var vi på Night market på queen vicotria market. Det var sjukt mycket folk och en hel del att se. Massor av god mat fanns det också från världens alla hörn. Jag åt någon slags wok och sedan åt jag holländska pannkakor till efterrätt :) mums mums och sedan köpte vi sangria också för alla gick omkring och drack på sånt så vi var bara tvungna att också köpa^^tihih
Annars har jag den här veckan varit i skolan och börjat mina lektioner och imorgon ska jag ut till Lilydale för min enda lektion där ute. Det tråkiga är att jag lektioner varje dag. Dock är det bara en lektion på cirka två timmar varje dag men skulle ha varit skönt att ha en dag helt ledig.
Idag har jag och Malin städat i köket, ( vissa människor kan inte det där med att diska och tömma soppåsar). Så nu ser det bättre ut iaf och det går att laga mat^^ På lördag ska vi även ha husfest där jag bor så det ska bli att få dels träffa alla som bor här, för jag har nog fortfarande inte sett alla, och sen även träffa nytt folk. Dock ser jag inte fram emot söndagens städning.
Jag hoppas även att helgen bjuder på lite mer solsken så att man ligga på stranden kanske. Den här veckan har vädret varit väldigt opålitligt. ena sekunden moln, andra solsken, tredje regn och fjärde blåst. Men det är väl så det är här i Melbourne vädret skiftar snabbt
XoXo

RSS 2.0