School!!

Idag vid 16.30 hade jag min första lektion som varade i en timme :)
Lektione var multimedia Applications och läraren sa att det i stort sett skulle handla om photoshop och sen lite desgin teori.
Första lektionen berätta han väl egentligen ingenting jag inte redan visste men jag tror ändå att det blir en rolig kurs, jag menar sitta och leka i photoshop är ju alltid kul :)
Innan lektionen idag åkte jag in en snabbis till stan, kanske inte en snabbis var där i 3 timmar men ändå) där jag helt plötsligt blev shoppinggalen så jag köpte en massa saker. en kofta, en kort skinnjacka, två linnen, två klänningar, ett par skor och sedan lite block och sånt till skolan. Och det absolut bästa var ändå att det endast gick på cirka 900 kr. Jag kände att jag fick ganska mycket för det så nu är jag mycket nöjd :)
Nu ska jag sätta mig och äta lite sorbé, kolla på någon serie och sedan kolla över lite skolsaker.
XoXo

Healesville Sanctuary

Torsdag
Jag, Isabelle och Eva åkte ut till Lilydale för att gå på orientation där. Orientation var mest för de lokala studenterna som skulle börja sitt första år på Uni. Så det var lite väl mycket information om saker man redan visste plus att de var små allihopa typ 18 hela bunten. Men det bästa var ändå att vi fick grattis mat. och på kvällen sen fick man tre gratis drinkar, lite snacks och så var det två killar som spelade lite musik. Det blev en trevlig dag för att man hade trevligt sällskap helt enkelt plus att jag träffade en som skulle gå samma kurs som jag på Lilydale så då behöver jag inte känna mig ensam när jag kommer dit.
Lite bilder från dagen, det var även en man där som gjorde ballong figurer, jag fick en känguru


Fredag
Idag har vi varit på utflykt med de internationella studenterna. Vi var på Healesville Sanctuary där vi fick kolla på en massa australienska djur. Jag fick klappa en känguru och den var så söt så. Fick en massa myggbett också vilket var mindre kul. Efter det åkte vi till en vingård och hade vinprovning vilket var mycket trevligt och nu kan jag det där med vin asså ;) hahah.
Lägger upp några bilder därifrån också men jag ska försöka lägga upp lite mer bilder på facebook sen men internet är inte så snabbt så det tar lite tid att ladda upp saker förstår ni
XoXo

Home sweet home

YEEEEESSSS nu har jag något jag kan kalla hem i de närmsta månaderna :)
Tog ett rum i ett hus i hawthorn och här bor det en massa studenter så det kommer bli super duper bra :)
Var på Ikea med Isabelle, Sara och Malin och fixade lite täcken, kuddar, lakan och annat plock som kan behövas. Lär säkert åka tillbaka och köpa mer saker när jag vet vad jag behöver och vill ha :)
Strax ska jag åka till Per och hans flickvän och käka tacos med dom, Isabelle och Frasse :) kommer bli awesome (hungrig är jag också).
Vill bara säga att det är strålande sol å 23 grader och så lägger jag in en liten bild på mig för att visa hur glad jag är :)

Optimistic

Egentligen har jag inte så mycket att berätta om men tänkte att jag skulle göra ett litet inlägg eftersom jag inte bloggat på ett tag :)
Anledningen till att jag inte har så mycket att berätta är för att just nu är allt jag gör att leta bostad. Det är sjukt svårt att hitta ngt som ligger på ett bra ställe så det är lagom både till skola och stan sen vill man ha ett bra pris, det ska vara möblerat och se hyfsat fräscht ut. Det ställen man hittar som uppfyller de här kraven har sjukt många fler personer hittat och de som hyr ut tar den som hörde av sig först typ.. så aa det går lite segt och man känner sig lite nere för att man aldrig hittar ngt. Men idag känns det bättre, har varit på en visning och där var det hyfsat fräscht och det låg perfekt med gång avstånd till skolan och 20 min till stan :) kostar lite mer än vad jag tänkt för just nu känner jag att jag inte orkar leta längre. Men jag ska snart på en till visning så får se vad det är och sen ska jag bestämma mig så jag kan flytta in på riktigt.
Annars vad finns det mer att säga, vi hade en liten oriention i måndags på skolan. Det var trevligt å träffa lite folk och få en massa information. Ska åka ut till mitt andra campus i Lilydale på torsdag tillsammans med Isabelle och en tjej som heter Eva och där händer det saker hela dagen så det kan nog bli kul :) I helgen blir det nog att åka till beachen för det ryktas om att det ska bli super duper väder till helgen (just nu är det lite små kallt, blåser en massa). Nästa vecka börjar skolan på riktigt också :).
Joo jag har även gjort en observation när jag har gått omkring på gatorna i Melbourne, åt vilket håll man än går lyckas man alltid med att gå mot strömmen. Är det ett bevis på att det är sjukt mycket folk i den här staden eller har jag bara otur med att alltid gå åt fel håll må tro?
Nu blev det visst ganska mycket text här utan särskillt mycket att berätta men men så fort jag fått en bostad och så ska jag bli bättre på att uppdatera om vad jag gör om dagarna PROMISE!
XoXo

Lilydale

Idag har jag och Isabelle varit ute vid vårt andra campus Lilydale. Det var långt bort och helt dött, Isabelle som har tre lektioner där bestämdes sig för att ta bort en så hon inte behövde åka ut dit typ varje dag.
Jag har två lektioner där ute och måste väl åka två gånger i veckan typ. Vi blev visade runt campus som inte var så stort och sedan satt vi vid datorerna ett tag och letade boende. Efter det blev det att åka och kolla på ett ställe i Hawthorn, men det var inte så speciellt trevligt. Vi ska också kolla på ett ställe i stan snart så hoppas att det är bättre :)
Annars har det inte hänt så mycket idag har det varit 28 grader och solen har legat på en del, precis nu började det regna lite grann men det gör inte så mycket.

St kilda festival

Tänkte uppdatera lite om vad som hänt sen senast.
  • Isabelle och Frasse har anlänt och det är nice :)
  • Vi har varit på St kilda festival, sjukt mycket folk var det och mycket trevligt
  • Isabelle och jag var på skolan i måndags och fick lite information och en rundtur, vi träffade ett gäng svenskar som var där också.
  • Efter vi varit i skolan spenderade vi dagen med att springa runt och fixa massa saker som, concession card så att vi kan åka kollektivt för typ halva priset, student ID kort, telefonummer, mobil och sedan gick vi och handla mat och sånt :).
  • På kvällen firade vi alla hjärtans dag med att Frasse lagade spaghetti och köttfärssås, mycket gott.
  • Idag ska vi leta boende och njuta av vädret
Jag tänkte bjuda på lite bilder ( har inte tagit så många eftersom jag alltid glömmer att ta med mig kameran:)
St kilda festival


Isabelle och Frasse på Greasy joe's

Scenen :)

Alla hjärtansdag middag <3

Melbourne

Sorry att jag inte har uppdaterat än men har haft lite svårt att få tag på internet. Men nu sitter jag på ett bibliotek i Melbourne där de finns internet! Det kommer bli ett ganska långt inlägg denna gång om jag ska berätta om allt som hänt hittills.

Kom till Melbourne vi 11 i fredags, planet var 40 min försenat men alt gick bra och när jag kom igenom passkontroller och så vidare hittade jag min skjuts som skulle ta mig till mitt boende. Eftersom mitt plan var lite försenat fick han som skulle skjutsa och tre andra studenter vänta på mig^^ oopss. Han som körde var en äldre man som var så söt (eller söt va han inte) men han pratade hela tiden och försökte berätta allt om melbourne, haha. Problemet var att man inte hörde allt han sa då vi hade fönstren öppna (eftersom det var så varmt) och det gjorde att man inte riktigt hörde vad han sa men trevlig var han.  Han berättade att han var så bra på sitt jobb att han fick 90 000 dollar om året för att köra studenter från flygplatsen då och då, helt stört ju och han gjorde de bara för att han inte har så mycket annat att göra tydligen, han var pensionär.

Efter en stunds bilåkning var jag framme vid Pers lägenhet. Super skönt att äntligen komma fram och lägenheten är super fin! Efter det tog jag kontakt med Kristina från min klass som kom hit för några dagar sedan. Hon visade mig det här biblioteket, hon bor precis mitt emot, och även en affär så jag kunde handla lite och hon skulle ut med tre svenska tjejer som bodde i hennes hus också så jag följde med och träffade dem ett tag men jag gick inte ut för det var jag alldeles för trött för. Försökte hålla mig vaken så länge jag kunde men somna vid nio och vakna vid 7 :)  tihihi

Igår när jag kom hit var det typ 28 grader men det var molnigt och senare började det regna. Idag är det väl runt 20-25 och molnigt. Enligt väderprognosen kommer solen att titta fram nästa vecka. Trots att solen inte skiner är jag så glad att man gå ut utan att pälsa på sig halva garderoben, nu kan jag gå i en klänning och en tröja!

Idag ska ja utforska staden lite mer kanske och fixa ett australienskt mobilnummer också^^ Imorgon kommer även Frasse och Isabelle hit så det ska bli kul.

Jag ska verkligen försöka uppdatera som ofta som möjligt men eftersom jag inte har något eget internet än så får ni räkna med att det kan ta lite tid ibland


Bangkok

Nu har jag landat i Bangkok efter en mycket lång resa. Jag som inte är så van vid att flyga måste säga att det där med att sova på flyget inte var så lätt. För det första måste jag bara berätta om två stycken som satt framför mig på planet. En tjej och en kille och från och med att de satte sig till rätta i stolarna hade de tungan i varandras munnar under stort sett hela resan förutom en stund när de sov kanske. Jag har inget emot att man pussas lite men att sitta och grov hångla på ett flygplan med en massa andra människor tycker jag är lite väl va? sen gick de till toan och hade sex.
Men åter till varför jag inte kunde sova. Första och främst var det två bebisar med på planet och tror ni dom va snälla och inte grät? nä skulle inte tro det va och sen satt jag ytterst (tycker det är ganska skönt för då kunde jag sträcka lite på mig och gå när jag ville) men jag hade en tant jävel brevid mig som inte kunde sitta still och väckte mig när jag sov som skönast. Hoppas jag kan sova bättre på nästa flyg som ska ta mig till Melbourne :)
Som sagt sitter nu i Bangkok och klockan typ 15.00 här å mitt flyg går 21.15... lagom kul men får väl strosa runt och kolla i affärer kanske^^

Amsterdam

Efter ett lite tårfyllt farväl av mina föräldrar och tanken på att jag inte kommer träffa alla kompisar hemma sitter jag nu på Amsterdams flygplats och väntar på att gå på nästa flyg som kommer att ta mig till Bangkok.
Det är sjukt tråkigt att vara själv på planet måste jag säga, satt där för mig själv och panik tugga på tuggummi så att jag skulle slippa få lock för öronen men det hjälpte ju inte förstårs.
Jag börjar sakta men säkert att förstå att jag kommer vara på "down under" som man säger i nästan ett halvår. För er som känner mig väl vet att jag är nojjig över det här med att flyga och att jag alltid tror, spelar ingen roll vad, att jag kommer att dö och planet kommer att störta! Förhoppningsvis kommer inte detta att inträffa och jag kan säkert landa i Melbourne på fredag :)

The day before

Imorgon smäller det! Klockan 17.15 lyfter planet från Linköpings flygplats och jag är iväg på min resa mot varmare breddgrader. Kommer att landa i Melbourne fredag den 11 klockan 10.20 (lokal tid) ska bli så sjukt kul och spännande men samtidigt är jag jättenervös och lite ledsen över att lämna alla här hemma men jag vet att allt kommer bli super bra när jag väl kommer fram :)

Just nu ser mitt rum förjävligt ut för att det ligger kläder och saker överallt verkligen. Har väldigt svårt att bestämma mig över vad jag ska ha med mig. Jag tror dock att jag kommer klara vikten på 20 kilo. Just nu är ja typ uppe i 10 kilo och jag har inte jättemycket kvar att packa faktiskt. Men det som är kvar är ju lite tyngre saker å andra sidan.
Handbagaget är ju en annan femma, jag ska ha med mig datorn, kameran, ett ombyte, å lite små saker som pengar, pass, en bok, laddningssladd å sånt. Nu när jag vägde väskan med endast kamera, dator och ett ombyte vägde den 8 kilo å den får väga 10, börjar bli lite tajt faktiskt.
Nu ska jag kolla på tv å sen sova tror jag packar färdigt imorgon, ja menar jag har ju några timmar på mig så :)

RSS 2.0