Alice Springs

Hej hopp var ett tag sen jag skrev här nu! Men tänkte ge alla som läser en liten uppdatering om min resa tillsammans med Majsan, Bibbi och Tammik och tänkte börja med att berätta om Alice springs.
28 maj
Vi anlände till Alice springs vid 11 ungefär. Vi checkade in på hostlet och sedan gick vi ut på en promenad runt den lilla staden. Det var soligt och blå himmel vilket vi uppskattade extremt mycket. Vi gick till The rock tours kontor och checkade in oss för vår resa. Vi åt lite mat, shoppade lite, gick upp på en kulle och fick en utsikt över Alice!
Vi kollade runt på en massa Aborigin konst


Utsikten från kullen över Alice Springs

29 maj
Vi gick upp vid 5 tror jag för vid 6 skulle våran tour buss hämta upp oss för tre dagar ute i öknen. Första dagen åkte vi till Kings canyon där vi vandrade runt och fick lära oss det ena och det andra. Väldigt vackert var det på berget och solen sken :) efter att vi vandrat runt kings canyon blev det att åka till det stället vi skulle sova på för natten. Men innan vi åkte dit fick vi stanna på vägen och plocka ved till elden. Jag, Majsan, Tammik och Bibbi plockade de största och tjockaste pinnarna medan de andra plockade kycklingsbens pinnar ;).
Framme vid kvällens camping blev det att starta en brasa, plocka fram våra swags och laga mat. Värt att notera att vi gjorde allt detta medan det var väldigt mörkt ute. Vi satt där runt elden, drack öl, åt mat och tittade på stjärnorna. Efter det kröp vi ner i våra sovsäckar och swags. Det var väldigt kallt kan jag säga typ 5 grader knappt det plus att det sprang möss runt omkring oss. Som tur var kröp ingen in i min swag.
Kings Canyon


Tour gruppen i Kings Canyon


Kings Canyon

30 maj
Vi gick upp innan soluppgång, packade ihop allt och åkte iväg till ett ställe för att se soluppgången och äta frukost. Efter det fortsatte vi mot Kata tjuta och Uluru. Vi började vid Kata Tjuta och det stället var helt fantastiskt när vi gick runt där kändes det som man gick i en film typ lejonkungen eller sagan om ringen. Väldigt vackert helt enkelt. Efter det åkte vi till Uluru där vi gick en liten bit och vår guide berättade lite historier om Uluru och vad som hänt runt stenen. Vi gick förbi ett ställe vid stenen där endast tjejer fick kolla för det var women business och killarna skulle stå med ryggen mot stenen om man ville respektera det. Efter det åkte vi till ett ställe för att se solnedgången över Uluru och äta middag. Det var väldigt mysigt och sitta där och vi drack lite öl och tog kort på stenen med jämna mellanrum för tydligen ändrar den färg under solnedgången. Efter det åkte vi till campingplatsen där vi gjorde upp eld och gjorde iordning våra swags. Vi satt där sen runt elden och pratade, sjöng lite och kolla lite till på stjärnorna. Det var minst lika kallt denna natt och det är ju inte jättebekvämt att sova på marken.
Kata Tjuta


Kata Tjuta


Solnedgång Uluru

31 maj
Sista dagen på touren och vi gick självklart upp innan soluppgång och så åkte vi och kollade soluppgången på samma ställe som vi kolla solnedgången och så åt vi frukost. Efter det gick vi runt hela Uluru. Tog ett litet tag men det var en trevlig morgonpromenad och vi tog lite kort här och där. När vi gått runt var det dags att bege sig hemåt. Påvägen stannade vi på några ställen och bland annat en camelfarm. Jag red inte camel men bibbi och majsan gjorde det såg mkt kul ut :) Väl framme i Alice Springs igen blev det att duscha byta om och bege sig till The rock bar där vi hade middag med hela gruppen. Vi passade på att smaka kamelpaj vilket var ganska gott, och sen drack vi öl hela kvällen tills dom stängde och vi åkte till ett kasino och där var det sjukt tråkigt så vi åkte hem ganska snabbt.
obligatorisk bild på skylten!

På onsdagen sen begav vi oss av mot östkusten men det får bli ett annat inlägg :P. Fler bilder kommer så småningom upp på facebook men det är sjukt mycket bilder som ska gås igenom och det finns så mkt att visa :)
Xo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0