Sydney

Börjar med att varna alla för att detta inlägg kommer att bli ganska långt. Men om ni vill veta jag hittade på i Sydney får ni allt ta och läsa igenom allt :) tihih
Onsdag: Flyget lyfte 6.50 från Melbourne och vid 8 befann vi oss på Sydneys flygplats. Vi tog en taxi till vårat hostel som låg i Kings cross och hette Eva's backpackers. Det var ett mycket trevligt hostel så vi var nöjda och glada. Framme på hostlet tog vi oss en liten tupplur eftersom vi var ganska trötta efter att ha gått upp tidigt. När vi fått sova lite gick vi och handla frukost och efter det gick vi en tur runt Sydney. Vi gick genom "stan" där de flesta shopping affärer låg och sedan gick vi vidare ner till Darling harbour. Det var jättefint där nere vid vattnet med alla restauranger och båtar. Kvällen blev lugn och vi lagade lite mat på hostlet och sedan gick vi och la oss.
Darling harbour, dock inte tagen på onsdagen utan en vecka senare för att jag inte hade med mig kameran denna dag :)

Torsdag: Denna dag bestod av fint väder så vi bestämde oss för att ta en promenad ner till Opera huset och sedan ta båten över till Manly Beach. Vi tog en massa kort på bron och sedan en massa kort vid Opera huset :) var dock inte så speciellt som man trodde. Manly var mysigt dock kom vi ganska sent dit så vi hann inte sola så mycket innan solen gick ner. På kvällen blev det utgång. Mötte upp Zoe som bor i Sydney och vi gick till ett ställe som hette World bar, mycket roligt var det.
Jag vid opera huset


Harbour bridge i solnedgång på båten från Manly

Fredag: Eftersom vi var ute kvällen innan tog det ett litet tag för oss att komma upp men väl uppe bestämma vi oss för att åka till bondi beach. Det var mycket fint men dock varade bara det finna vädret i en timme lr något sen kom molnen så det blev inte så mkt solning denna dag heller. Istället åt vi lunch på ett café och sedan gick vi runt lite i bondi och kollade i affärer. Det var även långfredag så vi tänkte att vi skulle gå ut men vi fick veta att allt stänger klockan 22 i Australien då. Varför har vi inte riktigt förstått men tydligen är det någon lag att man inte får servera alkohol efter klockan 22 på långfredagen. Det resulterade i en väldigt lugn kväll på hostlet.
Bondi beach

Lördag: Vädret var sådär, molnigt och regnade lite då och då. Men vi gick i alla fall till chinatown en stund men stannde inte så länge sedan gick in mot stan igen och kollade runt lite, satte oss för att fika/äta i en mysig galleria. Majsan och Mart åkte sedan och kollade på skor medan jag och Bibi åkte hem till hostlet och vilade lite och lagade mat. När Majsan och Mart kom tillbaka började vi förfesta och sedan gick vi ut på oxford street till en klubb som hette The Gaff där vi mötte upp Italienarna David och Max. En himla kul kväll var det och mycket shots blev det :P haha.
Vissa tåg åker över marken :) tihih

Söndag: Bakis dag eller jag var inte så bakis mest de andra så vi bestämde oss för att ta det lite lugnt. Åkte ner till circular quay och gick sedan en rund i The rocks där det även var marknad så det var en lagom ansträngande dag. På kvällen gick vi på middag i Darling Harbour, super mysigt :) Var en spansk restaurang tror jag^^haha Efter det åt vi lite efterätt på Lindts café som också låg där nere!
Marknaden i The Rocks

Måndag: Vi hade sedan innan bokat att åka på en guided tur upp till Blue Mountains så vi åkte dit trots att det var molning och regnade. Guiden var stört skön och bjöd på choklad ägg. På bussen träffade vi även ett äldre svenskt par som var ute och reste. Först stannade vi till lite längre ner på berget där vi såg vilda kängurus. Efter det åkte vi högre upp där vi skulle till en utsiktplats så man såg ner i dalen som ska väldigt fint. Dock var det inte så fint för oss för det var bara ett tjockt moln täcke. Vi åkte vidare till ett annat ställe där man kunde gå ner för berget en bit och bland annat se vattenfall. Vår guide tyckte att vi skulle ta den långa promenaden som var cirka 2-3 timmar för då skulle vi få se mkt mer eftersom vi hade haft så dålig utsikt på toppen. De som vill fick därför gå den promenaden eller följa med honom i bilen till det ställe som vi skulle komma till om vi gick. De flesta gick iaf. Det var en massa fin natur längre ner men sen kom vi ju till en punkt då vi skulle ta oss upp för berget också. Måste säga att det var det värsta jag varit med om kändes som att trapporna aldrig skulle ta slut och jag vet inte hur länge vi gick uppför men det måste minst ha varit en halvtimme som vi bara gick i trappor. Såg ju ut som en tomat efter den promenaden och man behövde ju ingen mer motion sen om man säger så :). Efter det blev det lunch som bestod av paj. Sen såg vi lite mer regnskog och vi kom väl hem efter 18 och när vi kom hem åt vi mat och gjorde oss redo för utgång i Kings cross. Gick till ett ställe som hette Soho där David och Max befann sig Utgången blev rolig som vanligt och vi köpte massa billiga drinkar :) sådant gillar vi^^
Vid ett vattenfall i Blue mountains

Tisdag: På tisdagen var det dåligt väder som vanligt och det regna, Jag, Mart och Bibi gick till ett Museum och kollade på en utställning av fotografen Annie Leibovitz. Det var roligt och det var en massa fina och coola fotografier. Sedan mötte vi upp Majsan som var tvungen att plugga lite och käkade mat, efter det åkte vi till ett ställe som hette Newtown där det fanns lite vintage affärer och mysiga caféer. På kvällen mötte vi upp tyskarna som vi åkte Great ocean road med. Åt på en Italiensk restaurang i The Rocks och sedan åkte vi till World bar igen där det var karaoke denna kväll. Så vi var där ett tag och drack två gratis drinkar och även två teapots :) kom väl hem vid 2 kanske och då var det dags att sova för majsan, mart och bibi skulle ju upp tidigt.
Onsdag: Bibi, Majsan och Mart skulle åka vidare till Byron Bay och Surfers paradise så deras flyg gick vid 7 så de gick upp tidigt och sedan var jag själv fram tills mitt flyg skulle gå vid 8 på kvällen. Jag var tvungen att åka tillbaka till skolan tyvärr så kunde inte följa med dem. Dagen spenderade jag med att gå runt i Sydney men det var regnigt och tråkigt så hängde lite på hostlet, åt mat och läste lite. Sen som ni vet om ni läst mitt förra inlägg så vart ju planet inställt så fick ju spendera natten på flygplatsen och kom åter till Melbourne på torsdagen.
Ja det var nog hela resan i korta drag, allt som allt var det en mycket rolig resa trots halvdant väder. Sett mycket och haft massa kul :) Har säkert missat något men svårt att komma ihåg allt. Fler bilder kommer komma upp på facebook också!
XoXo

Kommentarer
Postat av: Millan

Åh vad kul med massa bilder och info :) Kul lag på långfredagen :p aldrig hört talas om innan

2011-04-30 @ 20:18:15
URL: http://mammami.se
Postat av: Millan

sv; haha ja vet du vad , det finns faktiskt blått, grönt, rosa, gult och rött i min garderob nu :o !

2011-05-05 @ 21:34:17
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0